top of page
  • Evija

Izziv, ki bo inspiriral vašo kariero


Kot otrok ste se mogoče kdaj igrali igro »resnica ali izziv«, ko ste prijatelja poskušali izzvati, da je naredil kakšno neumnost, da ste se lahko smejali. Ne glede na to ali je bil izziv sprejet ali ne, je bil v večini odvisen od poguma in sreče. Če igro »resnica ali izziv« impliciramo v odraslo življenje zavzame resno držo, kadar je vstavljena v kontekst vaše kariere.

Medtem, ko je še vedno potreben pogum za izziv, vas le ta lahko pripelje veliko dlje kot ste mislili, da je mogoče. Drzniti si dokončati vaše izobraževalne cilje, narediti korak proti vaši promociji, zamenjati kariero ali začeti svoj lastni posel, zahteva preračunljiv in usmerjen trud, zavit v samozavedanje, motivacijo, disciplino ter samozavest. Kompleksnost ne leži v tem, da drugi želijo, da prenehate ampak v tem, da ste iskreni pri tem kaj si želite in si nato drznete iti za temi željami.

Karierni preboj je osebni raziskovalni projekt, kjer si prizadevamo odkriti najboljšo formulo za vaš uspeh. Ti odgovori mogoče ne bodo novi ali drugačni, samo preprosto perspektiva v razmislek.

Kako zgleda Karierni izziv?

Vaša kariera ni tek na 60 metrov ampak maraton s katerim si zgradite portfolio vaših vrlin, dosežkov ter osebnih nagrad skozi celotno življenje. Kako pridete do ciljne črte je odvisno od tega, kako manevrirate s svojimi strahovi in čeprav se izzivate vse do vaše briljantnosti.

Preden se lotite kariernega izziva, premislite sledeče:

  • Izzvati se glede resničnosti vaše trenutne situacije ter vaših želja, zahteva resnično iskrenost: vzeti si čas za notranji vpogled in prevzeti odgovornost za pretekle odločitve, ki so vas pripeljale do sem.

  • Drzniti si doseči vaše sanje, zahteva pogum in akcijo: Pogum, da se soočite z resnico in akcijo za oblikovanje življenja, ki si ga resnično želite.

 

Resnica ali izziv v praksi:

ali

 

Evija Evelin Zavrl je karierna coachinja in mentorica. Skozi uspešno postavitev prve blagovne znamke na trg, je vedno bolj spoznavala tudi samo sebe, svoje sposobnosti, vrline ter omejitve, ki so jo v ključnih trenutkih držale na mestu. Skozi to izkušnjo je spoznala svojo pravo vrednost ter željo po podpori ljudem, ki se v življenju soočajo z raznoraznimi ovirami oziroma življenjskimi preizkušnjami. Verjame v vsakogar, ki pokaže željo in voljo po napredku ter spremembah na bolje. Ljudem želi pokazati, da sta strah, tesnoba ter anksioznost obvladljiva ter premagljiva, da lahko sanjajo svoje velike sanje ter jih na koncu tudi dosežejo. Več o Eviji >>


18 views0 comments
bottom of page