top of page

Kako združimo strast in mirnost v življenju?


Sestavina za recept do vznemirljivega ter strastnega življenja.

Katero področje vašega življenja potrebuje nujno prvo pomoč?

Kako združimo strast in mirnost v življenju?

Ljudje smo tako malo čudna bitja, kajti nikoli nam ni prav. Ko imamo mir, si želimo vznemirjenje, strast in ko imamo vznemirjenje si želimo mir. Zakaj torej nebi združili kar obojega na enkrat? Kako pa si to zagotovimo? Verjetno se boste strinjali z menoj, da je dandanes na tržišču poplava tehnik za sproščanje, umiritev našega uma, naših čustvovanj, da se lahko povežemo z vesoljem in smo hkrati v stiku z našim telesom, tukaj na zemlji in živimo nekako čuječe, bi lahko rekli s tem novim modernim izrazom. A vendar, kaj potrebujemo, če želimo hkrati imeti, notranjo mirnost, se pravi, da nas ne črviči nekaj nenehno v prsih ali v želodcu in vznemirjenje, neko strast. Kaj bi to bilo? Predstavljajte si puzzle sestavljanke, ko jih vržete na tla iz škatle in se raztresejo na nešteto koščkov. Koliko časa porabite, da sestavite nazaj to sestavljanko v neko celoto. V sliko, ki na koncu dobi nek smisel. Ravno tako je tudi z našim notranjim svetom, ki ga želimo sestaviti v neko celoto. In, ko je sestavljen v celoto, takrat lahko čutimo neko mirnost, zadovoljstvo in hkrati živimo vznemirljivo ter strastno življenje.

Katera področja v življenju potrebujejo malo rehabilitacije? Katere dele sestavljanke je potrebno ponovno zložiti v celoto?

A je to področje družine, področje financ, kariere, prijateljstva, področje vašega fizičnega okolja, vašega doma, področje osebne rasti, področje izobraževanja? Kaj je še tisto, kjer vam trenutno malo šepa, kjer ne čutite tistega notranjega miru. In zaradi česar ne morete sestavljanke sestaviti v celoto. Naša notranjost je tako kot morje, na površju je vedno vse skupaj razburkano, valovito, vedno se nekaj dogaja, ko pa se potopimo v notranjost, ko se potopimo v globine morja, tam kar na enkrat nastane mir, tišina in zunanji vplivi ne sežejo v to globino. V tej notranjosti lahko pogledamo na valove oz. na naše zunanje, fizično življenje z neko mirnostjo.

Katera je tista stvar v življenju, ki trenutno potrebuje malo rehabilitacije? Kater košček vaše sestavljanke se je razsul? Katerega ne vidite v celoti in vam to predstavlja neko notranje vznemirjenje, ki pa tokrat ni pozitivno? To vznemirjenje vam ni prijetno, želeli pa bi si vznemirjenje, ki bi ga ocenjevali kot pozitivno, kot strastno življenje.

Danes vprašanje za vas:

Katero področje v vašem življenju potrebuje nujno prvo pomoč?

Katero področje v vašem življenju je sestavljeno v celoti. Oprite se na to celoto in hkrati začnite krpati tistega, ki je trenutno malo pomanjkljiv. Poglobite se vase, poglobite se v globine morja in poglejte na površje z očmi miru.

Hvala, da ste me brali, Evija Evelin Zavrl sem bila danes z vami in želim vam, da v življenju najdete hkrati notranjo mirnost ter pozitivno vznemirjenje, strast, ki vas bo vodila do vaše izpopolnjene kariere in na koncu prinašala zaslužek, ki si ga zaslužite.

Hvala in se beremo!

7 views0 comments
bottom of page