top of page

PIŠKOTKI TER POLITIKA ZASEBNOSTI

 

ZA KAJ SE PIŠKOTKI UPORABLJAJO?

Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve ali da se vam ni treba vpisati vsakič, ko obiščete spletno mesto. Nekateri piškotki, npr. tisti, ki jih shranijo reklamni trakovi, lahko ogrozijo vašo varnost, saj sledijo mestom, ki jih obiskujete.

ALI LAHKO BLOKIRAM PIŠKOTKE?

Da, piškotke lahko blokirate ali dovolite na vseh spletnih mestih ali pa izberete spletna mesta, katerih piškotki so dovoljeni. Če želite več informacij, glejte Blokiranje ali dovoljenje piškotkov.

ALI NAJ BLOKIRAM VSE PIŠKOTKE?

Ni nujno. Če blokirate vse piškotke, sicer pomagate pri zaščiti svoje zasebnosti, vendar omejujete svojo izkušnjo na nekaterih spletnih mestih. Izberite, na katerih straneh želite dovoliti piškotke. Najprej blokirajte vse piškotke, nato pa jih po potrebi dovolite na tistih spletnih mestih, ki jim zaupate.

KAJ SO ZAČASNI PIŠKOTKI?

Začasni piškotki (ali piškotki seje) so iz računalnika odstranjeni, ko zaprete brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, npr. elementov v nakupovalnem vozičku.

 

KAJ SO TRAJNI PIŠKOTKI?

Trajni piškotki (ali shranjeni piškotki) v računalniku ostanejo tudi, ko brskalnik zaprete. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, npr. vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali celo let.

KAJ SO LASTNI PIŠKOTKI?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

KAJ SO DRUGI PIŠKOTKI?

Drugi piškotki so iz oglasov drugih spletnih mest (npr. pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

 

Vir: Microsoft podpora. 

Priporočeno branje: Safe.si

Pravilnik o zasebnosti
Kakšne podatke zbirate?
Prejeli, zbirali in shranjevali smo vse podatke, ki jih vnašate na naši spletni strani ali nam posredujete na kakršen koli drug način. Poleg tega zberemo naslov internetnega protokola (IP), ki ga uporabljamo za povezavo vašega računalnika z internetom; Vpiši se; email naslov; geslo; informacije o računalniku in povezavi ter zgodovino nakupa. Za merjenje in zbiranje informacij o sejah lahko uporabimo programska orodja, vključno s časi odziva strani, dolžino obiskov na določenih straneh, informacije o interakciji s stranmi in metode, ki se uporabljajo za brskanje od strani od strani. Zberemo tudi osebne prepoznavne podatke (vključno z imenom, e-poštnim naslovom, geslom, sporočili); podatke o plačilu (vključno s podatki o kreditni kartici), komentarje, povratne informacije, ocene izdelkov, priporočila in osebni profil, če le to uporabljate na naši strani.
Kako zbirate podatke?
Ko izvedete transakcijo na naši spletni strani, kot del postopka, zbiramo osebne podatke, ki nam jih posredujete, kot so vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Vaši osebni podatki se bodo uporabljali zgolj zaradi zgornjih razlogov.
Zakaj zbirate take osebne podatke?
Takšne neosebne in osebne podatke zbiramo za naslednje namene:
  1. Zagotavljanje in upravljanje storitev;
  2. Da svojim uporabnikom zagotovimo stalno podporo strankam in tehnično podporo;
  3. Da bi lahko obiskali naše obiskovalce in uporabnike s splošnimi ali prilagojenimi obvestili o storitvah in promocijskimi sporočili;
  4. Ustvariti zbirne statistične podatke in druge združene in/ali povzete neosebne podatke, ki jih mi ali naši poslovni partnerji lahko uporabimo za zagotavljanje in izboljšanje naših storitev;
  5. Za upoštevanje vseh veljavnih zakonov in predpisov.
Kako shranjujete, uporabljate, delite in razkrivate osebne podatke obiskovalcev vašega spletnega mesta?
Naše podjetje gostuje na platformi Wix.com. Wix.com nam ponuja spletno platformo, ki nam omogoča prodajo naših izdelkov in storitev. Vaši podatki se lahko shranijo prek shranjevanja podatkov Wix.com, podatkovnih zbirk in splošnih aplikacij Wix.com. Podatke shranjujejo na varnih strežnikih za požarnim zidom.
Vsi neposredni plačilni prehodi, ki jih ponuja Wix.com in jih uporablja naša družba, se držijo standardov, ki jih je določil PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, kar je skupna prizadevanja blagovnih znamk, kot so Visa, MasterCard, American Express in Discover. Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov o kreditnih karticah s strani naše trgovine in njegovih ponudnikov storitev.
Kako komunicirate z obiskovalci vašega spletnega mesta?
Lahko se obrnemo na vas, da vas obvestimo o vašem računu, da odpravite težave s svojim računom, rešite spor, zberete pristojbine ali dolgovane zneske, da podate svoje mnenje z anketami ali vprašalniki, da pošljete posodobitve o vašem podjetju ali vas kako drugače potrebujemo, da se obrnemo na vas, da uveljavite našo uporabniško pogodbo, veljavne nacionalne zakone in vse sporazume, ki jih morda imamo z vami. V te namene se lahko obrnemo na vas preko e-pošte, telefona, besedilnih sporočil in preko navadne pošte.
Kako lahko obiskovalci vašega spletnega mesta umaknejo soglasje?
Če ne želite več obdelati vaših podatkov, se obrnite na nas na [evija.zavrl (afna) gmail.com] ali nam pošljite pošto na: [Račica, 53a; 1434 Loka pri Zidanem Mostu].
Posodobitve politike zasebnosti
Pridržujemo si pravico do spremembe pravilnika o zasebnosti kadarkoli, zato ga pogosto preglejte. Spremembe in pojasnila bodo začele veljati takoj ob njihovem objavljanju na spletni strani. Če bomo to politiko bistveno spremenili, vas bomo tukaj obvestili, da je bila posodobljena, da se zavedate, katere podatke zberemo, kako jo uporabljamo in v kakšnih okoliščinah, če sploh, uporabljamo in/ali razkrivamo to.
Vprašanja in vaše kontaktne podatke
Če želite: dostopati, popravljati, popravljati ali izbrisati vse osebne podatke o vas, vas vabimo, da nas kontaktirate na [evija.zavrl (afna) gmail.com] ali nam pošljete pošto na: [Račica, 53a; 1434 Loka pri Zidanem Mostu].
bottom of page