top of page
  • Evija

Kako resnično zaupati nekomu


Kako resnično zaupati nekomu? Kako predati svojo dušo na vpogled? Kako dovoliti drugim, da slišijo vašo največjo bolečino? Kako dovoliti drugim, da gledajo vaše potoke solz? Kako si dovoliti videti svojo krhkost, svoje napake, strah, jezo, krivdo,…

Odpreti se nekomu v celoti vsekakor ni lahko, to je za tiste najbolj pogumne, za tiste, ki živijo same sebe. Ljudje lahko marsikaj obljubijo, pa vendar ko so poleg vpeta čustva, ko je poleg sram pred finančno situacijo, sram pred samim sabo, ko se obtožujejo zaradi nesposobnosti, ko vidijo sami sebe kot popolna ničla in je samovrednost na dnu, takrat gredo vse obljube v pozabo.

Ali imate v sebi kakšno neizrečeno bolečino, takšno na katero skoraj da ne upate pomisliti niti sedaj, takšno katero skrivate in pred katero bežite, si lažete da je ni tam. Ja, verjetno ne samo ene. In to je žalostno, to je srce parajoče, da ljudje hodijo po svetu s svojimi ogromnimi bolečinami in se kljub temu delajo močne. V sebi nosijo bolečino, pa vendar ne vidijo, da jo vsak, ki ga v dnevu srečajo tudi nosi. Do njih se obnašajo nespoštljivo, ignorantsko ter celo fizično škodljivo. Ko bi vsaj lahko čutili delček bolečine drugih ljudi, ko bi si jo vsaj dovolili zaznati…

Pa vendar, ker se vsi na zunaj delajo tako močne, se svet vrti v drugačni smeri kot bi se lahko. Zaradi takšnih vsakodnevnih odnosov, izkušenj izgubljajo zaupanje v ljudi v rešitve, ki so jim ponujene na pozitiven in celo preprost način.

Ne bojte se dragi moji, jaz vas vidim, slišim in čutim. Zaupajte se ljudem, odprite se jim in morebiti boste presenečeni, ko boste ugotovili kako potrebna je čustvena bližina in odprtost. Ne govorim sedaj o tem, da nenehno stokajte svojim prijateljem in najbližjim, vendar jim odkrito povejte kaj čutite in nato naredite vse kar je v vaši trenutni moči, da se premaknete naprej, da greste iz vašega začaranega kroga, ki vas pelje le še navzdol.

Če začutite, da ob tem potrebujete stabilno podporo, si poiščite strokovno pomoč, to danes ni več tabu in je za tiste, ki imajo sanje, ki imajo želje ter moč spreminjati svet!

7 views0 comments
bottom of page