top of page
  • Evija

Vpliv misli na telo


V trenutkih, ko se mi zaradi utrujenosti, polno vsega dogajanja, začnejo po glavi poditi ne dobrodošle misli in začnejo vplivati na moje počutje, dobim znak v obliki videa. Lahko bi bil to tudi kakšen citat, življenjska zgodba nekoga, knjiga, itd. Včasih je že prav smešno, ker so znaki tako zelo direktni.

Predstavljajte si, da se vam neka stvar, dogodek v življenju v enem trenutku zdi prevelik zalogaj za vas. Začnete dvomiti vase, da boste zmogli, tenzijo še povečate z razmišljanjem o prihodnosti, kjer so dodane še dodatne "velike" naloge, ki vas čakajo. Vaše telo iz trenutka v trenutek leze bolj skupaj, zdi se, kot da imate na podplatih sito skozi katero odteka vaša energija in je nikakor ne zmorete ustaviti. Že po nekaj trenutkih ostanete prazna vreča in se odločite dan preživeti v stagniranju (beri: slabih občutkih cel dan). Že se želite zavleči v posteljo in pokriti čez glavo, ko se pojavi ZNAK. Mogoče želite s seboj odnesti knjigo in glej ga zlomka, ravno prvi odstavek je tako jasen znak oz. sporočilo vam, da greste po pravi poti, da komaj verjamete, da je res to zapisano. Takoj podvomite in se tolažite, da je to le čisto naključje. Pa je res? Ta misel vam sedaj ne da miru. Ne glede na vse je zapis tako zelo jasen in spodbujajoč, vam kaže, da ste na pravi poti in da vztrajajte, pojdite naprej,...da se vaša energija v hipu prične vračati v vaše telo.

Živčni receptorji se na naše misli odzivajo v delčkih sekunde in na nas je ali jih bomo hranili z mislimi, ki vklapljajo receptorje za pozitivne občutke ali tiste druge.

Torej, če se v trenutkih slabosti ne pojavi kakšen znak, ki z RDEČO lučjo utripa "poglej me" ali se pojavi, pa ga spregledate, lahko to ustvarite "umetno", zavestno.

Kako?

Preprosto!

- Pomislite na srečne dogodke iz preteklosti.

- Glejte vaše vesele slike npr. iz dopusta, smešne video posnetke, otroka ki se iskreno smeji.

- Predvajajte si glasbo, ki vas katapultira na noge.

- Se gurmansko razvajajte in uživajte v vsakem slastnem grižljaju posebej.

- Vdihnite vonj najljubše rože, dišave,...

V tistem trenutku, ko vaš "doping prime", pomislite na vašo življenjsko pot, namen, poslanstvo ki ga želite uresničevati in ga povežite s trenutnimi dogajanji, tistimi, ki so vas prvotno obremenjevali, spili energijo.

Zakaj počnete kar počnete?

Kakšno je vaše počutje sedaj? No, jaz sem dobila neskončen energetski zagon.

Se želite tega naučiti tudi vi, imeti ob sebi podporo v začetnih težjih trenutkih?

Nevrolingvistično programiranje se ukvarja ravno s tem področjem, dovolite si ga v praksi preizkusiti s coachem nevrolingvističnega programiranja in spoznati nove neverjetne možnosti delovanja in življenja.

Evija E. Zavrl

55 views0 comments
bottom of page