top of page
  • Evija

Start up podjetja


Kot nekdanji start up, sem spoznala, kaj vse mi je v teh začetniških podjetniških trenutkih, mesecih, letih, manjkalo. Bodite pripravljeni PREJ in ne delajte enakih začetniških napak.

Najbolj od vsega sem potrebovala čustveno podporo.

Ko sem se s poslovno idejo dobesedno vrgla v vodo, sem imela obilo motivacije, zagona, zmogla sem marsikaj, kar se mi je prej zdelo nemogoče. V veliko pomoč so seveda bila začetniška znanja o podjetništvu, ki sem jih pridobila preko izkušenj z delom pri podjetniku ter preko inkubatorja, kot tudi programa za mlade podjetnike. Seveda tukaj ne velja zanemariti izkušnje in preživeto otroštvo ob starših podjetnikih. Pa vendar mi je nekaj na poti zmanjkalo...

Manjkala mi je ena oseba, ki bi bila "strokovna" rama za sprejemanje mene kot take, ko so se pojavili temni in težki trenutki. Na poti sem se znašla pred raznimi ovirami, ki so me podzavestno držale v svojih krempljih. Zgraditi svojo samozavest, spustiti iz sebe stare miselne vzorce, ki mi niso več služili na novi poti. TO, je bil največji izziv. Stopiti pred ljudi, aktualne stranke in predstaviti, ponuditi svoje izdelke, storitve, se sliši enostavno. Ko pa je potrebno to dejansko narediti, se lahko v nas iz globin ponovno naseli nerazložljiva energija, ki nam "ne dovoli" naprej.

Naravna kozmetika - moja prva podjetniška pot

​Tukaj sem začela spoznavati kako se lahko na preprost način naučimo vseh teh tehnik in jih uporabimo pred ali med kritičnimi situacijami.

Verjamem, za se začetniški entuziazem in zagon kaj kmalu razblini pri vsakem človeku, če ne prej, ko se na pot začnejo postavljati nenehne ovire. In sedaj tudi vem, kako pristopiti k takšnim problemom. Kako pomagati ljudem, da čim hitreje presežejo ovire in se čustveno vrnejo nazaj na pot, ki jih žene naprej proti njihovim podjetnim ciljem.

Coach je zame "strokovna rama" za začetni zagon, postavitev ciljev, fokus, motivacijo ter podporo pri premagovanju v težkih trenutkov.

Evija Evelin Zavrl

33 views0 comments
bottom of page