top of page
  • Evija

2. sestavina za karierni uspeh

  1. Kako hitreje in učinkoviteje pri do svoje idealne kariere, v kateri boste neizmerno uživali ter z njo zaslužili.

Ta nasvet bo mogoče slišati tako precej enostavno, mogoče precej klišejsko, pa vendar, kaj je tista stvar, katere ne izvajamo dovolj pogosto, da bi si pridobili nekako odzive naših strank oz. bodočih strank. Vsako stvar, ki jo damo na trg želimo izpopolniti do potankosti, želimo narediti kar se da najboljšo za takratni čas. Tudi na pamet nam ne pade, da bi mogoče dali na trg nek prototip oziroma preizkusno verzijo, ki še ni tako čudovito dodelana, izpopolnjena in za katero bi lahko rekli, da je nihče nebi kupil, če nebi bila popolna.

Pa vendar, kaj je tisto najbolj pomembno, da dejansko pridemo do takšnega izdelka, katerega se izplača dodelati do potankosti?

Pomembno je, da damo v trenutku, ko imamo narejen nek prototip oziroma primerek, ki lahko gre vsaj približno v javnost, to v javnost, da damo stvari na trg. Konec koncev si lahko tudi izmislimo, da že imamo neko storitev, pa samo testiramo naše znanje prodaje, trženja. In če slučajno nekaj zares prodamo, nato gremo hitro v akcijo in to storitev naredimo oziroma naredimo izdelek. Kajti, če že imamo neko idejo ni tako težko to idejo spraviti v realnost, težje jo je prodati. Če jo nekdo kupi, torej veste, da imate pri sebi neko bogastvo, s katerim lahko zaslužite tudi še v prihodnosti.

Torej, imate izdelek, ga naredite v testni verziji ter pokličete ljudi, za katere menite, da bi ga lahko kupili. Zberete si ciljno skupino, človeka, ki ustreza opisu in nato pogledate, koliko ljudi je podobnih v vaši okolici.

Prosite jih za prijazen nasvet:

- Zakaj te stvari nebi kupili?

- Zakaj bi jo kupili, če se odločijo za nakup?

- Kaj jih je prepričalo v nakup?

In ko dobite nazaj odgovor, če niso želeli kupiti, upoštevajte njihove nasvete, upoštevajte stvari, ki so jih navedli kot razlog za ne nakup. Izboljšajte te pomanjkljivosti ter dodajte na trg izboljšano verzijo, zopet v prototipu. In to počnite toliko časa, dokler ne bo rekla gruča ljudi, želim imeti ta izdelek, storitev, želim imeti za vsako ceno, kupim, ne glede na to koliko stane. Kajti ta stvar je predstavljena tako dobro, to stvar tako nujno potrebujem, da bom plačal kolikor je potrebno.

Torej, ne glede na to kakšno idejo imate v glavi, spravite jo v realnost, testirajte jo in nato prodajte.

  1. Vašo zamisel realizirajte v realnosti (naredite prototip izdelka ali oblikujte idejo za storitev na papir/splet).

  2. Testirajte jo na vaših idealnih kupcih.

  3. Prodajte.

V trenutku, ko bo možnost, prodajte in s tem denarjem naredite izboljšano verzijo, ponudite ljudem še več.

Hvala! Brali ste nasvet Evije Evelin Zavrl.

Se beremo!


16 views0 comments
bottom of page